Bývalý gitarista Red Hot Chili Peppers Josh Klinghoffer zabil chodca

Slávny hudobník sa mal počas jazdy venovať mobilu. Na priechode zabil chodca.

Americký hudobník Josh Klinghoffer čelí vážnym obvineniam. 44-ročný bývalý gitarista Red Hot Chili Peppers, ktorý je aktuálne na turné s kapelou Pearl Jam, mal totiž o život pripraviť nevinného muža.

Portál TMZ informoval, že Josh mal ešte v marci na svojom čiernom SUV v Alhambre v Kalifornii zraziť 47-ročného chodca Israela Sancheza.

Pozeral do mobilu?

Sanchzez sa v tom čase nachádzal na priechode pre chodcov. Klinghofferove auto malo nešťastníka po náraze niekoľko metrov ťahať po asfalte.

Chode utrpel vážne poranenia hlavy, ktorým o niekoľko hodín neskôr podľahol. Podľa obžaloby navyše existuje dôkaz, že sa hviezdny hudobník počas šoférovania venoval svojmu mobilu.

Rodina teraz gitaristu žaluje. Dcéra nebohého muža povedala: „Môj otec bol známy tým, že bol skvelý kuchár, najtalentovanejší z celej rodiny. Bol to najlepší starý otec, ktorý bol vždy plný lásky a radosti. Jeho smiech bol nákazlivý.“

Išiel do obchodu, domov sa nevrátil

„Bola to tragická nehoda. Po ktorej Josh okamžite zastavil, zavolal 911 a počkal, kým nepríde polícia a sanitka,“ povedal pre The Sun Klinghofferov právnik Andrew Brettler.

Sanchez bol podľa právneho zástupcu rodiny v čase tragédie na ceste do obchodu, aby nakúpil suroviny na prípravu polievky. „Strata a smútok, ktorým teraz rodina Sanchezovcov čelí, sú obrovské. Nezastavíme sa, kým nebude vyvodená zodpovednosť a dosiahnutá spravodlivosť,“ uviedol.

Chcú, aby ho zavreli

Hudobník je stíhaný na slobode, no právnik zastupujúci rodinu nebohého muža požaduje jeho zatknutie. „Pán Klinghoffer by mal byť zatknutý a stíhaný za vraždu. Máme video, na ktorom používa mobilný telefón v čase, keď na prechode pre chodcov zrazil a zabil Israela Sancheza, milujúceho otca,“ prezradil prostredníctvom tlačovej správy.

Josh Klinghoffer bol súčasťou Red Hot Chili Peppers v rokoch 2009 až 2019. Spolu s kapelou ho v roku 2012 uviedli do Rock and Rollovej siene slávy.

Zdroj: https://www.dnes24.sk/slavny-gitarista-lieta-v-problemoch-na-priechode-mal-autom-zabit-muza-451097

error20